23 Temmuz 2016 Cumartesi

Okumak İyidir !

Yandex diske yapılan başvuru sonrası hesabıma erişimim kaldırılmış bulunduğundan, linklere erişim de otomatik olarak kaldırılmış bulunuyor. Dolayısıyla benim de artık o linkleri burada tutuyor olmam internette kitabı arayıp da buldum diye girenler için bir heyecan ve sonrasından hayal kırıklığı yaratıyor. Her ne kadar siteme hiçbir zaman reklam koymasam da uyduruktan linklerle reklam kapmaya çalışan siber sahtekarlar kategorisine dahil olmak istemiyorum. O sebep kitap linklerini de zamanım elverdiğince kaldırmaya başladım.
Eh artık memleket kurtulmuş bulunduğuna göre helalleşelim. Hep söylediğim gibi tek derdim çeşitli sebeplerle imkanı olmayanların bilgiye ulaşmasını sağlamak istememdi. Tarama istatistikleri, Amerika'dan, Almanya'ya, İngiltere'ye, Fransa'ya hatta Güney Kore'ye kadar pek çok yurtdışındaki insanın da siteden faydalandığı yönündeydi. Binlerce kitap satın almış biriyim. Pdf çıktı diye insan kitap satın almaktan vazgeçmez. Kitap okumak başka bir şeydir. Azman bir okuyucu olmaksa daha da başka bir şey. Bazen bir kitap okurken dipnotlara daldıkça 10-15 kitaba daha göz atmak gerekiyor. Kimi için bir paragraf kimi için bir bilgiyi doğrulamak adına şöyle bir göz atmak  oluyor bu. Malum bolluk ve refah ülkesi değiliz, hepsine cüzdan dayanmıyor. Bazıları buna kütüphaneler var, oradan faydalanabilirsiniz diyebilir ama iyi okuyucu bunun da doğru olmadığını bilir. Bizim kütüphanelerimizde bilgiye ulaşmak halen taş devrinden kalma. Bürokrasi, yeni kitapların olmayışı, kitabı alamama, fotokopi fiyatlarının uçukluğu ilk akla gelen dertler.
Neyse uzattım, bu konuda benimle aynı fikirde olanlar bu yazının altına bir erişim adresi bıraksın. Bıraktığınız erişim adreslerini elbette yayınlamayacağım :) Kitaplar hakkında sohbet etmeye devam ederiz. Biz bize sohbet de yasak değil ya!